« RĂCITURI CU ASPIC DIN TAPIOCA | Acasa | SALATĂ A LA RUSSE »

20 decembrie 2009

Cubuleţe de coajă de portocală confiată - superaromă naturală pentru prăjituri

Consideraţii generale

De multe ori dorim să aromatizăm mai puternic un chec, o cremă de tort sau compoziţia de umplutură cu nucă pentru cozonaci sau umplutura de brânză pentru plăcintă sau clătite, o prăjitură cu nucă, îngheţata,  o budincă sau pastele cu brânză dulce sau cu nuci. Acest îngredient aromat este coaja de portocală confiată sub formă de cubuleţe şi poate fi preparată uşor chiar în casă şi păstrată mai mult timp.

Vă ofer aici o reţetă prin care veţi realiza cubuleţe de coajă de portocală confiată care păstrată la frigider în borcan va putea fi utilizată ori de câte ori avem nevoie. Un moment bun pentru a prepara cojile de  portocale confiate sunt Sărbătorile de iarnă când în toate casele se consumă multe portocale. Vom avea grijă să păstrăm cojile într-o pungă la frigider. Spălaţi neapărat portocalele înainte de a le consuma cu apă caldă, astfel ceara cu care producătorii împregneză fructele pentru a se conserva mai mult timp, va fi îndepărtată. Cubuleţele de coajă de portocală vor fi fierte în 3 ape şi apoi scurse. . Această operaţie de fierbere în ape succesive are rolul de a îndepărta în apa scursă eventuale urme de substanţe conservante cu care au fost impregnate portocalele dar şi pentru a elimina uleiurile volatile în exces din coaja de portocală şi care ar avea un gust prea pătrunzător, neplăcut în preparate.

Ingrediente
 • 1/2 kg coajă de portocală
 • 1/2  kg zahăr
 • 1 cană apă
 • 2 felii lămâie
Mod de preparare
 1. Spălaţi cojile în 2 ape şi apoi tăiaţi-le mai întâi în fâşii subţir şi apoi în cubuleţe mici.
 2. Puneţi să fiarbă cca. 5-10 minute cubuleţele de portocală cu multă apă. Se scurg pe o strecurătoare de apa de fierbere. Se pun din nou la fiert cu apă de încă 2 ori şi se scurg.
 3. Se pune la  fiert 1 cană de apă, zahărul, feliile de lămâie şi cubuleţele de portocală. Se amestecă bine şi se lasă să fiarbă cca 10 minute până zahărul este legat. Se lasă să se răcorească şi se pune apoi în borcane cu capac. Se păstrează  la frigider. 
 4. Se foloseşte fie siropul, fie doar cubuleţele de portocală scurse de sirop.
Variantă de preparare
 1. Se pun cojile de portocală în apă rece cât să le acopre timp de 3 zile , schimbând apa în fiecare zi.
 2. Se taie apoi feliile de coajă în fâşii subţiri şi apoi în cubuleţe.
 3. Se pune la  fiert 1 cană de apă, zahărul, feliile de lămâie şi cubuleţele de portocală. Se amestecă bine şi se lasă să fiarbă cca 10 minute până zahărul este legat. Se lasă să se răcorească şi se pune apoi în borcane cu capac. Se păstrează  la frigider.

Comentarii

Feed Puteţi urmări această discuţie dacă vă abonaţi la feed-ul RSS al comentariilor pentru acest articol.

Comentariile pentru acest articol au fost inchise.

TrackBack

TrackBack URL pentru acest articol:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a01053701633b970c0120a76719c2970b

Mai jos sunt listate blog-urile care au adaugat o referinta catre Cubuleţe de coajă de portocală confiată - superaromă naturală pentru prăjituri: