31 ianuarie 2009

Despre acest blog

Mi-a plăcut întotdeauna să gătesc. Consider gătitul o artă, o ştiinţă şi o bucurie a sufletului.

Trăiesc o mare bucurie atunci când pregătesc mâncăruri delicioase dar şi atunci când inventez mereu noi reţete, care de care mai apetisante. Bucuria cea mai mare, este însă de a oferi aceste mâncăruri celor dragi, familiei, prietenilor şi să îi văd cum savurează extaziaţi bunătăţile.

Acum sunt bucuroasă  să vă ofer şi vouă reţetele mele, să vă împărtăşesc din cunoştinţele, experienţa dar şi din tainele mele.

Deoarece sunt preocupată de mulţi ani de terapiile naturiste, care includ şi dietoterapia, m-am gândit că ar fi spre folosul vostru   ca la fiecare reţetă să pun accent pe modul dietetic de preparare cât şi pe  recomandările dieteticianului asupra respectivului preparat.

Blogul acesta vrea să fie un indrumar practic de alimentaţie sănătoasă.

Să facem din alimentele noastre medicamentele noastre ( chiar dacă au rol preventiv).

Reţetele mele sunt numai lacto-ovo-vegetariene. Eu am adoptat acest regim cu mulţi ani în urmă şi mulţumesc lui Dumnezeu sunt sănătoasă,  plină de energie şi bucurie. Tot ceea ce gătesc este cât mai puţin preparat termic şi urmăresc să vă familiarizez şi pe voi cu acest mod de a găti.

Întotdeauna când pregătesc masa sunt veselă, ascult o muzică armonioasă , melodioasă şi mă gândesc cu dragoste la cei care vor servi masa. Pregătitul mesei nu este o corvoadă ci o bucurie.  Această atitudine optimistă, pozitivă, benefică este indusă prin intermediul fiinţei voastre şi alimentelor pe care le preparaţi. Poate aţi mai citit că alimentele se impregnează foarte uşor cu energie . Dacă nu aţi citit nimc în acest sens căutaţi pe Google informaţii despre experimentele lui Masaro Emoto cercetător japonez care a studiat influenţa gândurilor şi cuvintelor asupra apei. Ştiind că legumele, fructele conţin în proporţie de 70- 80% apă,  înţelegem astfel care este de fapt misterul amprentării cu energie benefică a alimentelor pregătite cu dragoste  şi bucurie.  Aşa că  atenţie la felul în care gândiţi în timp ce preparaţi mâncarea. Gătind în acest fel mâncarea, ea va fi incontestabil mai bună, chiar mai gustoasă, va genera armonie în familie iar voi ,nu veţi fi obosite la sfârşitul mesei. Totul este o chestiune de atitudine. Veţi vedea!          

Decoraţi cât mai frumos platoul cu bunătăţi. O masă obişnuită, zilnică pregătită cu drag şi cu puţină imaginaţie face ca fiecare zi să fie o sărbătoare. Trăiţi intrega viaţă ca o sărbătoare.

Să ştiţi că nu trebuie să investiţi foarte mulţi bani şi timp în pregătirea  mesei zilnice ci foarte multă dragoste şi imaginaţie. Aşa cum gătesc eu, în maximum o oră puteţi pregăti 2- 3 feluri de mâncare.

Cu  multă dragoste,

Ingrid

Această pagină urmează să fie actualizată în curând cu mai multe informaţii.